Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Shostakovich fan Feanor's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    London, Ontario
    Posts
    8,127

    Windows 8 / IE 10: is it just me?

    We got a new Toshiba lap top mostly for my wife; it came with Windows 8 Home 64 bit. There's some learning curve win Win 8 but once you've accommodated yourself too it, it seems OK.

    I'm using in the included Internet Explorer 10 and it seems mostly OK. Some sites load slowly, e.g. Audio Review which is dead slow when not just simply dead. Standard and compatibility modes don't seem to make much difference.

    Any advice? Has anybody had a similar experience with AR on Win 8 or IE 10?? Has anyone tried Firefox or Chrome on Win 8?

    BTW, very helpful with Win 8 is a replacement for the 'Start' facility found in previous Windows versions but missing from the Win 8 Desktop. I'm using ClassShell, (presently just the Start facility), see Welcome to Classic Shell. It seems to be working well and restores a sense of normalcy to the Desktop for me.

  2. #2
    Suspended
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    St. Louis, MO, USA
    Posts
    10,176
    In regards to the issue with AR does that happen with any other websites? I'm using old technology XP & IE8, I wasn't able to access AR for a long time, you may have noticed my absence some time back , any way after AR switched to this new look I could get back on again. I was thinking of getting a new computer in the near future but I hate to hear of possible web issues. If I have to learn a new system I might look into Apple, any thoughts on that?

  3. #3
    Shostakovich fan Feanor's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    London, Ontario
    Posts
    8,127
    Quote Originally Posted by Mr Peabody View Post
    In regards to the issue with AR does that happen with any other websites? I'm using old technology XP & IE8, I wasn't able to access AR for a long time, you may have noticed my absence some time back , any way after AR switched to this new look I could get back on again. I was thinking of getting a new computer in the near future but I hate to hear of possible web issues. If I have to learn a new system I might look into Apple, any thoughts on that?
    Yep, I, for one, missed you in your absence.

    From time to time I have noticed AR was very slow. I think using Chrome as my browser has helped (on Vista), although I am not sure that that was the whole problem. However now with Win 8 AR is slower than ever; fortunately it is only with Win 8.

  4. #4
    Charm Thai™
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    862
    I helped a friend buy a new laptop with Windows 8 64 bit about a month ago. I did try visiting audioreview using whatever version if IE was loaded on it and did not experience performance issues. I'm going over to her house this Sunday to set up some more software on it so I'll play around and see if things are still fine.

    ...and yeah, the first thing i did too was install the shell to get the classic start menu too.

  5. #5
    Suspended
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    St. Louis, MO, USA
    Posts
    10,176
    LOL, "setting up her software", is that what you call it these days . You must do good work, you are going back again.
    Quote Originally Posted by TheHills44060 View Post
    I helped a friend buy a new laptop with Windows 8 64 bit about a month ago. I did try visiting audioreview using whatever version if IE was loaded on it and did not experience performance issues. I'm going over to her house this Sunday to set up some more software on it so I'll play around and see if things are still fine....and yeah, the first thing i did too was install the shell to get the classic start menu too.

  6. #6
    Charm Thai™
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    862
    Quote Originally Posted by Mr Peabody View Post
    LOL, "setting up her software", is that what you call it these days . You must do good work, you are going back again.
    ;-)

    Hi Feanor...well i did go back again and had no issues with Windows 8/IE 10 on audioreview. Not using any strange plugins or extensions, just straight IE. Not sure why you are having performance problems.

  7. #7
    Shostakovich fan Feanor's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    London, Ontario
    Posts
    8,127
    Quote Originally Posted by TheHills44060 View Post
    ;-)

    Hi Feanor...well i did go back again and had no issues with Windows 8/IE 10 on audioreview. Not using any strange plugins or extensions, just straight IE. Not sure why you are having performance problems.
    I'll try AR on Win 8 and IE 10 once again. The computer is my wife's and I rarely use it. She hasn't complained about sites she visits.

  8. #8
    Phila combat zone JoeE SP9's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    2,710
    I'm running IE10 on Win7/64. Some sites simply don't work properly with it. Others are very slow or are unable to connect. It also seems to have problems downloading pdf files.
    ARC SP9 MKIII, VPI HW19, Rega RB300
    Marcof PPA1, Shure, Sumiko, Ortofon carts, Yamaha DVD-S1800
    Behringer UCA222, Emotiva XDA-2, HiFimeDIY
    Accuphase T101, Teac V-7010, Nak ZX-7. LX-5, Behringer DSP1124P
    Front: Magnepan 1.7, DBX 223SX, 2 modified Dynaco MK3's, 2, 12" DIY TL subs (Pass El-Pipe-O) 2 bridged Crown XLS-402
    Rear/HT: Emotiva UMC200, Acoustat Model 1/SPW-1, Behringer CX2310, 2 Adcom GFA-545

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •