Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    AR Newbie Registered Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1

    USB Audio in means no audio out

    I have what I assume is probably a simple problem, but I don't know enough to deal with it. I have an effects board for my guitar which connects to my computer via usb. I can record what I'm doing with it, so the sound and the connection are working fine. The problem is that when I plug in the usb from the effects board, the audio out from the computer stops working, so I can't hear what is coming in until I've unplugged the effects board, at which point, the audio out starts working again. It's like the usb audio in cancels out the audio coming out of the system.
    I'm on Windows 7. The effects board is a zoom g5, but I've had the same problem with a Fender Mustang amp, so I don't think it's the particular external device that is causing the issue.
    Does anyone have any suggestions for why this might happen or how to get it to stop? Tell me what you need to know, as I'm sure I'm not giving enough info to answer the question, and if I'm repeating a question that has already been asked and answered as far as you know, please don't be a jerk about it and call me names but rather point me in that direction. Sorry for the soapbox, but simply typing in "bump" and calling someone an idiot because they didn't find that one thread out of a thousand (needle in a haystack) doesn't help them.

  2. #2
    Phila combat zone JoeE SP9's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    2,707
    No offense. This may be the wrong forum to ask your question. Perhaps a site dedicated to music making and computers would be more help. This site is really about reproducing music not making/creating it.
    ARC SP9 MKIII, VPI HW19, Rega RB300
    Marcof PPA1, Shure, Sumiko, Ortofon carts, Yamaha DVD-S1800
    Behringer UCA222, Emotiva XDA-2, HiFimeDIY
    Accuphase T101, Teac V-7010, Nak ZX-7. LX-5, Behringer DSP1124P
    Front: Magnepan 1.7, DBX 223SX, 2 modified Dynaco MK3's, 2, 12" DIY TL subs (Pass El-Pipe-O) 2 bridged Crown XLS-402
    Rear/HT: Emotiva UMC200, Acoustat Model 1/SPW-1, Behringer CX2310, 2 Adcom GFA-545

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •