View Full Version : Планування рейсів автоматично
BillShiphr
10-02-2025, 01:45 AM
Хлопці, хто вже перейшов із ручного планування маршрутів на якусь tms систему? У нас зараз все робиться диспетчером вручну, через це часто виникають затримки й накладки. Думаю, може, вже час поставити щось сучасне, щоб маршрути будувались автоматично і з урахуванням завантаженості транспорту.
GooseWashington
10-02-2025, 01:52 AM
У нас довгий час усі маршрути планував диспетчер вручну. Це займало купу часу, а помилок було ще більше: накладалися рейси, машини виїжджали напівпорожні, а клієнти чекали. Після того, як ми почали користуватись tms системою, все стало набагато простіше. Система автоматично розраховує маршрути з урахуванням завантаженості транспорту та часу доставки. Я навіть здивувався, що вона оптимізує пробіг так, що ми реально економимо на паливі. Особисто я рекомендую глянути на 4logist, бо саме ця
tms система (https://www.4logist.com/ua/platform/tms) якраз заточена під логістику і дозволяє швидко налаштувати планування без зайвої бюрократії. Це сильно розвантажує команду і прибирає «людський фактор».
HardissonHard
10-02-2025, 01:57 AM
На мою думку, якщо компанія росте, без автоматизації не обійтись. Система розставить усе логічно й без емоцій, а диспетчеру залишиться тільки проконтролювати. Я пробував різні варіанти, і скажу чесно — економія часу відчувається вже через тиждень.